onsdag 17 augusti 2011

Milstolpe i livet

För båda tjejerna var det en stor dag idag. Moa började skolan och Alva flyttade upp en avdelning. Den avdelning som Moa precis slutat på. Nu ska de inte längre följas åt på morgonen, kunna leka med varandra när respektive kompisar har gått hem. En helt ny start på hösten (som nästan är här iaf).

Moa och jag lämnade Alva på Valen imorse, det var inte som vanligt. Alva hade svårt att släppa taget men till slut kunde hennes fröken charma henne och hon gick med på att stanna kvar. Vi kunde gå till parken en stund och Moa tyckte det var lite skönt att vara utan sin lillasyster.

Strax före 12 gick vi så upp, både barn och föräldrar till Årstaskolan. Moa visste som tur var vart vi skulle. Skolan är enorm, med klasser från förskoleklass upp till nian. Hon kommer gå där i 10 år!!
Inte ett dugg nervös var hon innan, lite läskigt kanske när vi väl kom in i klassrummet men det gick jättebra. Mer för mamma och pappa att anteckna och försöka memorera. En uppmaning som var tänkvärd: Barnen ska packa sin egen ryggsäck med frukt varje dag och de dagar det behövs gympakläder. Vi skulle alltså inte "curla" våra barn. Va?? Jag? Curla?? Never ;-)

Jag är stolt över mina tjejer. De har varit så duktiga idag och vi har nu en spännande tid framför oss. Som en liten avslutning eller snarare förlängning på sommaren åker vi till Grekland en vecka, cirka 1 1/2 vecka from idag :-) Längtar...

1 kommentar:

  1. Åh vad stora de börjar bli :).. roligt att det gick bra för båda.

    Ha så skönt i Grekland.

    Kram Cicci

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...