Men jösses vad gott det blev! Stora kanelbullar med dinkel. Godaste bullarna ever!!
Varma nybakta bullar med ett glas kall mjölk. Finns inget som kan toppa det! |
Det blev lite mer fyllning till andra plåten så då fick det bli snurror så man kan få en av varje ;-) |
De som gillar att baka hittar receptet här:
Jag använde bara dinkelmjöl i mina bullar. Använde också uteslutande råsocker. Till fyllningen blandade jag råsocker, kokossocker kanel och kardemumma, och mycket smör såklart :-)
Ingredienser
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk stött kardemumma
13-14 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl special
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
Garnering:
1 äggula
1 msk mjölk
1 krm salt
1/2 dl råsocker
Gör så här
- Smula jästen i en bunke.
- Värm mjölken till fingervärme, 37°.
- Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig.
- Tillsätt smör, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
- Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
- Låt jäsa under bakduk ca 15 min.
- Sätt ugnen på 250°.
- Rör ihop fyllningen.
- Arbeta degen på lätt mjölat bänk.
- Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm.
- Fördela fyllningen på rektanglarna.
- Vik dubbelt från långsidan.
- Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor.
- Vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar.
- Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
- Blanda äggula, mjölk och salt.
- Pensla bullarna och strö över råsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.
- Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar